Vuoden yrityskilpailu


Perustitko sinä innovatiivisen ja inspiroivan 4H-Yrityksen? Ideoitko upean liikeidean, josta myös kaverisi innostuivat. Kerrothan siitä muillekin osallistumalla Vuoden 4H-Yritys -kilpailuun!

Yrittäminen ja yrityksen perustaminen voi käynnistyä omasta harrastuksesta kumpuavasta ideasta, naapurin tarpeesta saada apua arkeen tai idolisi esimerkistä. 4H-Yrityksen avulla voit työllistää itsesi kesäksi ja hankkia mopon, uuden polkupyörän tai matkarahaa. Mistä sinun ideasi sai alkunsa?

Kuvaile 4H-Yritystäsi, ideaasi, töitäsi ja asiakkaitasi. Kerro muillekin, missä onnistuit parhaiten. Onko yrityksesi olemassa vielä huomennakin? Osallistu Vuoden 4H-Yritys -kilpailuun, niin me kerromme yrityksestäsi myös muille!

Me pojat olemme sitä mieltä, että yrittäjän viisi tärkeintä ominaisuutta ovat asiakaspalveluhenkisyys, luovuus, maalaisjärki, sosiaalisuus ja vastuullisuus.

Kilpailu järjestetään vuosittain, ja siihen voivat osallistua kaikki vuoden aikana toiminnassa olleet 4H-Yritykset. Eikö sinulla vielä ole omaa 4H-Yritystä? Voit perustaa sen yksin tai yhdessä ystävien kanssa. Tutustu 4H-Yrityksen maailmaan!

Kiinnostuitko?

Tutustu kilpailun sääntöihin ja osallistu 15.1. mennessä. Toimita alla mainitut kilpailuun tarvittavat paperit paikalliseen 4H-yhdistykseen.

Suomen 4H-liiton kokoama asiantuntijaraati valitsee ja julkistaa Vuoden 4H-Yrityksen sekä valtakunnalliset kunniamaininnan saajat 15.3. mennessä.

Kilpailuun osallistutaan alla olevalla aineistolla

 • 4H-Yrityksen toimintakertomus + kopio perustamisilmoituksesta (mukaan voit liittää valokuvia, lehtileikkeitä yms. yritystoimintaasi liittyvää)
 • 4H-Yrityksen talousraportti
 • 4H-yrittäjän tai 4H-yrittäjien tekemä lyhyt vapaamuotoinen selostus siitä, miksi juuri kyseisen yrityksen tulisi olla Vuoden 4H-Yritys.

Voit toimittaa materiaalin joko sähköisesti tai paperiversiona postin välityksellä. Nido aineisto yhteen ja laita kansilehteen seuraavat tiedot: 4H-Yrityksen nimi, yrittäjän nimi (nimet), 4H-yhdistyksen sekä yhteyshenkilön nimi yhteystietoineen.

Huom! Jos haluat aineiston takaisin kilpailun jälkeen, mainitse siitä erikseen.

 • 15.1. mennessä tulee kilpailuaineistot toimittaa 4H-yhdistykseen.
 • 15.3. mennessä Suomen 4H-liiton kokoama asiantuntijaraati valitsee ja julkistaa Vuoden 4H-Yrityksen sekä valtakunnalliset kunniamaininnan saajat. Alueelliset voittajat ja kunniamainintojen saajat julkistetaan.
  (1.1. uusi kilpailu käynnistyy).

Kilpailussa arvioidaan muun muassa seuraavia asioita

1. 4H-Yrityksen toiminta

Miten 4H-Yritys on vuoden aikana toiminut? Arvioitavia kohtia ovat muun muassa liikeidea ja innovatiivisuus, yritystoiminnan toteutus ja markkinointi, yhteistyö ja verkostoituminen, 4H-arvojen näkyminen yritystoiminnassa ja tulevaisuuden suunnitelmat.

2. Toimintakertomus

Kuinka selkeästi ja kuvailevasti 4H-Yrityksen toimintakertomus on tehty? Voit liittää mukaan valokuvia 4H-Yrityksesi toiminnasta.

3. Talous

Miten yritystoiminta on taloudellisesti onnistunut?

4. Ekologisuus

Miten ympäristönäkökulmat on otettu 4H-yrityksen toiminnassa huomioon?

Kilpailuun osallistutaan aineistolla, joka sisältää kolme osaa:

 • 4H-Yrityksen toimintakertomus + kopio perustamisilmoituksesta (mukaan voit liittää valokuvia, lehtileikkeitä yms. yritystoimintaasi liittyvää)
 • 4H-Yrityksen talousraportti
 • 4H-yrittäjän tai 4H-yrittäjien tekemä lyhyt vapaamuotoinen selostus siitä, miksi juuri kyseisen yrityksen tulisi olla Vuoden 4H-Yritys.

Mitä voittajat saavat?

 • Aluetason tason voittajat palkitaan 150 euron rahapalkinnolla. (Lisäksi voidaan antaa kunniamainintoja tai yhteistyökumppaneilta saatuja tavarapalkintoja).
 • Valtakunnallisen tason Vuoden 4H-Yritys palkitaan 500 euron rahapalkinnolla.