Kerhot

Kerhojen käynnistyminen voi viivästyä, odotamme loppuviikosta AVIN päätöksiä ja tiedoitamme asiasta.

Harrastuskerhojen materiaali- ja ylläpitomaksut:

  • heppakerho 20€/henkilö/kevät 2022,
  • kokkikerho 20€/vuosi,
  • safkasankari kerho 20€/vuosi
  • karting kerhossa ylläpitomaksu 50€/henkilö ajajalla ei omaa autoa, 10€/henkilö oma auto ajalta 1.1.-31.12.2022.

Materiaali- ja ylläpitomaksut laskuttaa Pieksämäen seudun 4H-yhdistys.

Koronaohjeistus ryhmätoiminnassa

  • Ryhmissä huolehditaan hyvästä käsihygieniasta, ja kädet pestään toimintaan tultaessa ja toiminnasta poistuttaessa. Lisäksi kädet pestään ennen ruokailua, wc-käynnin jälkeen, aina ulkoa sisälle tullessa, sekä aina aivastamisen tai yskimisen jälkeen, tai kun kädet ovat näkyvästi likaiset. Kädet kuivataan kertakäyttöisiin paperisiin käsipyyhkeisiin. 
  • Käsihuuhteen suositellaan käytettäväksi ja yleisesti saatavilla olevaksi tiloihin. Lasten käsihuuhteen käyttö tapahtuu aikuisen valvonnassa.
  • Ruokaa valmistaessa hygienia korostuu. Normaalin, edellä mainitun käsien puhtauden lisäksi huomioidaan pintojen puhdistus. Pinnoissa käytetään heikosti emäksistä yleispuhdistusainetta. Vanhemmat päättävät omien lastensa osalta maskien tai suojakäsineiden käytöstä. Suositellaan maskien tai visiirin käyttöä yli 12-vuotiaille sekä ohjaajille  ja suojakäsineiden käyttöä.  
  • Huoltajat saattavat lapsensa piha-alueelle ja noutavat heidät sovitusti samasta paikasta. Pyritään välttämään ylimääräisten henkilöiden oleilua ryhmätoiminnan tiloissa. 
  • Ryhmäkoko suhteutettaan tilojen kokoon
  • Vältetään yhteiskäytössä olevien työvälineiden, kuten askartelutarvikkeiden käyttöä tai puhdistetaan ne aina käyttäjien välillä. Desinfiointiaine on kerhotilassa saatavilla ja sitä käytetään välineiden ja pintojen puhdistuksessa.

Lapset ja hauska tekeminen ovat pääosissa.

4H-harrastuksen voit aloittaa jo 6-vuotiaana, silloin pääset kerholaiseksi. Kerhotoimintaa on sekä kaupungeissa että maaseudulla. 4H-yhdistysten järjestämissä kerhoissa kokataan, leikitään, retkeillään, pelataan, kansainvälistytään ja opitaan kädentaitoja.

4H-kerhoissa tehdään yleensä joka kerralla eriaiheisia juttuja. 4H-teemakerhoissa taasen keskitytään useampia kertoja yhteen tiettyyn aihepiiriin, kuten luontoon, lemmikkeihin ja mediaan.


Tekemällä Oppii Parhaiten

Kerhot keräävät lapset yhteen viikon tai kahden välein. Toimintamenetelmänä niissä on Tekemällä oppiminen. Kun teet itse, saat onnistumisen kokemuksia, ja itseluottamuksesi kasvaa. Parituntisen kerhokerran aikana tehdään usein TOP-tehtäviä.

Yhdessä tekeminen on hauskaa. Kerhosta saa ystäviä, joiden takia on kiva tulla kerhoon.

Huvia ja hyötyä

Kerhoilu tuo riemukkaan yhdessäolon ja kaverit sinunkin ulottuvillesi. Monipuolinen kerhotekeminen kartuttaa käytännön tietojasi ja taitojasi. Ja kun jotain osaa, on kiva yrittää omatoimisesti itsekin. Ryhmässä toimimalla yhteistyötaitosi paranevat ja opit ottamaan toisetkin huomioon.

Kerhot eivät muuten ole pelkästään 6-12-vuotiaiden juttu. Myös yläkouluikäinen voi perustaa kerhon omanikäisilleen nuorille. Eihän se että kokoonnutaan kerhonimen alla, tee yhdessäolosta lapsellista.

Kerhonohjauksesta harrastus

Kerholaiset suunnittelevat toimintaansa aina yhdessä kerhonohjaajan kanssa. Ohjaaja on koulutuksen tehtävään saanut nuori tai aikuinen vapaaehtoinen. Voisiko kerhonohjaus olla sinun juttusi, uusi harrastus?

Kerholaiset saavat ohjaajien avulla onnistumisen kokemuksia ja sinä ohjaajana ihan varmasti onnistumisen elämyksiä. Jos ei olisi ohjaajia, ei olisi kerhojakaan, eli ei olisi mitään kivaa.

Meillä ja maailmalla

Kansainvälisty 4H:ssa!

On rikkaus tutustua muiden maiden kulttuureihin, ja siksipä 4H tarjoaa siihen lukuisia mahdollisuuksia. 4H:n kansainvälinen toiminta on sekä monipuolista että hauskaa!

Voit esimerkiksi lähteä ulkomaille vaihtoon, osallistua kansainväliselle leirille tai erilaisille kursseille. Yksi kiva tapa kansainvälistyä on toimia isäntäperheenä Suomeen tulevalle vaihtarille. Toisinaan järjestetään myös tutustumismatka Afrikkaan.

Voit helposti, hauskasti ja turvallisesti valita juuri sinulle sopivan tavan kansainvälistyä niin Suomessa kuin ulkomailla. 4H:ssa maailma on sinun!

Voit tulla mukaan myös Fabulous Four Network (Kv-tiimi) tapaamiseen ja 4H-ambassadoriksi. Kansainvälistä toimintaa kehittävä Fabulous Four -ryhmä tapaa kerran vuodessa marraskuussa. Kokouksiin voivat tulla mukaan kaikki 4H:n kansainvälisistä asioista kiinnostuneet. Liity mukaan Fabulous Four Networkin Facebook-ryhmään, ja pysy kuulolla!

Pysy kartalla ja tilaa Kv-posti -uutiskirje!