Kerhot

Kerhot käynnistyvät  pääsääntöisesti viikoilla 3-4. Jos olet ollut toiminnassa mukana syksyllä jossakin ryhmässä ei uudelleen tarvitse ilmoittautua.

KERHOTOIMINTA

Pieksämäen seudun 4H-yhdistys järjestää mm. kurssi- ja kerhotoimintaa, 4H-yrityskursseja ja muita koulutuksia, 4H-yrittäjyyttä sekä työllistää 4H-nuoria.

 Valtakunnallinen 4H-nuorisojäsenmaksu ajalla 1.9.23- 31.8.24 on 85 euroa/jäsenperhe sis. vakuutuksen, jäsenetukortin ja passin. Uusilla jäsenillä rullaava jäsenmaksu voimassa vuoden liittymispäivästä alkaen. (Yksilöjäsenmaksu 40 euroa/hlö). Jäsenille alennusta retkistä ja kursseista. Jäsenmaksun laskuttaa Suomen 4H-liitto lokakuussa, tarvikemaksun laskuttaa Pieksämäen seudun 4H-yhdistys. 


Harrastuskerhojen materiaali- ja ylläpitomaksut:

  • heppakerhot 25€/henkilö/kevät 2024,
  • safkasankari kerho (uudet kerholaiset 10€/kevät 2024)

Materiaali- ja ylläpitomaksut laskuttaa Pieksämäen seudun 4H-yhdistys.

Lapset ja hauska tekeminen ovat pääosissa.

4H-harrastuksen voit aloittaa jo 6-vuotiaana, silloin pääset kerholaiseksi. Kerhotoimintaa on sekä kaupungeissa että maaseudulla. 4H-yhdistysten järjestämissä kerhoissa kokataan, leikitään, retkeillään, pelataan, kansainvälistytään ja opitaan kädentaitoja.

4H-kerhoissa tehdään yleensä joka kerralla eriaiheisia juttuja. 4H-teemakerhoissa taasen keskitytään useampia kertoja yhteen tiettyyn aihepiiriin, kuten luontoon, lemmikkeihin ja mediaan.

Tekemällä Oppii Parhaiten

Kerhot keräävät lapset yhteen viikon tai kahden välein. Toimintamenetelmänä niissä on Tekemällä oppiminen. Kun teet itse, saat onnistumisen kokemuksia, ja itseluottamuksesi kasvaa. Parituntisen kerhokerran aikana tehdään usein TOP-tehtäviä.

Yhdessä tekeminen on hauskaa. Kerhosta saa ystäviä, joiden takia on kiva tulla kerhoon.

Huvia ja hyötyä

Kerhoilu tuo riemukkaan yhdessäolon ja kaverit sinunkin ulottuvillesi. Monipuolinen kerhotekeminen kartuttaa käytännön tietojasi ja taitojasi. Ja kun jotain osaa, on kiva yrittää omatoimisesti itsekin. Ryhmässä toimimalla yhteistyötaitosi paranevat ja opit ottamaan toisetkin huomioon.

Kerhot eivät muuten ole pelkästään 6-12-vuotiaiden juttu. Myös yläkouluikäinen voi perustaa kerhon omanikäisilleen nuorille. Eihän se että kokoonnutaan kerhonimen alla, tee yhdessäolosta lapsellista.

Kerhonohjauksesta harrastus

Kerholaiset suunnittelevat toimintaansa aina yhdessä kerhonohjaajan kanssa. Ohjaaja on koulutuksen tehtävään saanut nuori tai aikuinen vapaaehtoinen. Voisiko kerhonohjaus olla sinun juttusi, uusi harrastus?

Kerholaiset saavat ohjaajien avulla onnistumisen kokemuksia ja sinä ohjaajana ihan varmasti onnistumisen elämyksiä. Jos ei olisi ohjaajia, ei olisi kerhojakaan, eli ei olisi mitään kivaa.

Meillä ja maailmalla

Kansainvälisty 4H:ssa!

On rikkaus tutustua muiden maiden kulttuureihin, ja siksipä 4H tarjoaa siihen lukuisia mahdollisuuksia. 4H:n kansainvälinen toiminta on sekä monipuolista että hauskaa!

Voit esimerkiksi lähteä ulkomaille vaihtoon, osallistua kansainväliselle leirille tai erilaisille kursseille. Yksi kiva tapa kansainvälistyä on toimia isäntäperheenä Suomeen tulevalle vaihtarille. Toisinaan järjestetään myös tutustumismatka Afrikkaan.

Voit helposti, hauskasti ja turvallisesti valita juuri sinulle sopivan tavan kansainvälistyä niin Suomessa kuin ulkomailla. 4H:ssa maailma on sinun!

Pysy kartalla ja tilaa Kv-posti -uutiskirje!