Kerhot

Kerhot käynnistyvät viikoilla 35-37

Kangasniemen alue

Koittilan liikakkerho ke 27.9. klo 16.30-18.00 koululla joka viikkoa

Vuojalahden liikakkerho ti 14.9. klo 17.00 koululla joka viikko

Knagasniemi kk kokkikerho ke 12.10. klo 17-19 Kansis keskus kotitalousluokka

Monitoimikerho         Kerhot alkavat                        Kerhopaikka

Jäppilä kk             ti 6.9.22 klo 16.30-18.00                   Jäppilä Talo

Halkokumpu      to 1.9.22 klo 17.00-18.30                  Kumputalo

Peiposjärvi          to 1.9.22 klo 17.30-19.00                  Seurantalo

Virtasalmi            ke 31.8.22 klo 16.30-18.00             Ojintalo

HARRASTUSKERHOT

Naarajärven kokkikerho  

ma 12.9.22 klo 17.00- 18.30  Huom! Kerho käynnistyy  12.9.22 ensimmäinen kerta parillisella viikolla tilavaruksesta johtuen. Jatkossa kerho kokoontuu parittomilla viikoilla, kokoontuu Kerttulan toimintakeskuksessa (päivätoiminnan tilat), Seunalantie 10, joka toinen viikko.

Naarajärven safkasankarit kevät 2023 kokkaavat kestävästi

Kantakaupungin kokkikerho tehdään ruokaa ja leivotaan ti 30.8.22 klo 17.00–18.30, pariton viikko. Meriluodon kotitalousluokka, keskuskatu 45, joka toinen viikko.

Kantakaupungin lautapelikerho ti 6.9.2022 klo 17.00-18.30 parillinen viikko, joka toinen viikko. Järjestötalo, Tasakatu 2-4, 2 kerros, pelataan erilaisia lautapelejä ryhmissä.                                                  

Karting kerho tiistaisin 16.8.22 klo 17.30 Paltasen radalla, Järvisuomentie 2000. Kerhoilloissa mukana oltava huoltaja.

Kepparikerho tiistaisin 6.9.22 klo 17.00-18.30 parilliset viikot, Kontiopuiston koululla. Kerhossa valmistetaan ompelemalla oma keppihevonen, tehdään ruokaa kepparille ja pidetään kepparikisat ja / keppikrossikisat. Kerho kokoontuu 10 kertaa.

Heppakerho lauantaisin alkaen 24.9.22 klo 10-11.30 joka toinen viikko Teittilän Tallilla, Vilhulantie 360.

Virtasalmen liikkakerho ke 7.9.22 klo 16.30–18.00 Ojintalolla, parittomat viikot 7kertaa.

Virtasalmen safkasankari kerho kevät 2023, teemana safkasankarit herkkuyrittäjinä 

Riista- ja kalakerho Naarajärvi kerhon suunnittelukokous vanhemmille, kerholaisille ja järjestäjile ma 29.8. 22 klo 18.00 Kerttulan päivätoiminnan tilat, Seunalantie 10. Kerhossa mm. kalastusta, vetoiuistelua, metsästys asioita, kalastusvälineiden tekoa ja ammuntaa. Kerho kokoontuu joka toinen viikko maanantaisin klo 17.00-18.30, ilmoitetuissa paikoissa tai maastokohteissa.

Virtasalmen heppakerho la 17.9. klo 10.00-11.30 TalliRöykäle, Saunamäentie 36, Virtasalmi

Metsäsalapoliisi kerho kevät 2022, ( kerhokerrat vaihteleat alueella Naarajärvi ja Kantakaupunki)

 Kerholaisten ilmoittautuminen kerhoihin nettisivujen kautta ilmoittautumislomakkeella  27.8.2022 mennessä www.pieksamaenseutu.4h.fi

Pieksämäen seudun 4H-yhdistys ry.  jaana.lauttaanaho@4h.fi,

Puh. 0400-208973, www.pieksamaenseutu.4h.fi


Harrastuskerhojen materiaali- ja ylläpitomaksut:

  • heppakerho 20€/henkilö/kevät 2022,
  • kokkikerho 20€/vuosi,
  • safkasankari kerho 20€/vuosi
  • karting kerhossa ylläpitomaksu 50€/henkilö ajajalla ei omaa autoa, 10€/henkilö oma auto ajalta 1.1.-31.12.2022.

Materiaali- ja ylläpitomaksut laskuttaa Pieksämäen seudun 4H-yhdistys.

Koronaohjeistus ryhmätoiminnassa

  • Ryhmissä huolehditaan hyvästä käsihygieniasta, ja kädet pestään toimintaan tultaessa ja toiminnasta poistuttaessa. Lisäksi kädet pestään ennen ruokailua, wc-käynnin jälkeen, aina ulkoa sisälle tullessa, sekä aina aivastamisen tai yskimisen jälkeen, tai kun kädet ovat näkyvästi likaiset. Kädet kuivataan kertakäyttöisiin paperisiin käsipyyhkeisiin. 
  • Käsihuuhteen suositellaan käytettäväksi ja yleisesti saatavilla olevaksi tiloihin. Lasten käsihuuhteen käyttö tapahtuu aikuisen valvonnassa.
  • Ruokaa valmistaessa hygienia korostuu. Normaalin, edellä mainitun käsien puhtauden lisäksi huomioidaan pintojen puhdistus. Pinnoissa käytetään heikosti emäksistä yleispuhdistusainetta. Vanhemmat päättävät omien lastensa osalta maskien tai suojakäsineiden käytöstä. Suositellaan maskien tai visiirin käyttöä yli 12-vuotiaille sekä ohjaajille  ja suojakäsineiden käyttöä.  
  • Huoltajat saattavat lapsensa piha-alueelle ja noutavat heidät sovitusti samasta paikasta. Pyritään välttämään ylimääräisten henkilöiden oleilua ryhmätoiminnan tiloissa. 
  • Ryhmäkoko suhteutettaan tilojen kokoon
  • Vältetään yhteiskäytössä olevien työvälineiden, kuten askartelutarvikkeiden käyttöä tai puhdistetaan ne aina käyttäjien välillä. Desinfiointiaine on kerhotilassa saatavilla ja sitä käytetään välineiden ja pintojen puhdistuksessa.

Lapset ja hauska tekeminen ovat pääosissa.

4H-harrastuksen voit aloittaa jo 6-vuotiaana, silloin pääset kerholaiseksi. Kerhotoimintaa on sekä kaupungeissa että maaseudulla. 4H-yhdistysten järjestämissä kerhoissa kokataan, leikitään, retkeillään, pelataan, kansainvälistytään ja opitaan kädentaitoja.

4H-kerhoissa tehdään yleensä joka kerralla eriaiheisia juttuja. 4H-teemakerhoissa taasen keskitytään useampia kertoja yhteen tiettyyn aihepiiriin, kuten luontoon, lemmikkeihin ja mediaan.


Tekemällä Oppii Parhaiten

Kerhot keräävät lapset yhteen viikon tai kahden välein. Toimintamenetelmänä niissä on Tekemällä oppiminen. Kun teet itse, saat onnistumisen kokemuksia, ja itseluottamuksesi kasvaa. Parituntisen kerhokerran aikana tehdään usein TOP-tehtäviä.

Yhdessä tekeminen on hauskaa. Kerhosta saa ystäviä, joiden takia on kiva tulla kerhoon.

Huvia ja hyötyä

Kerhoilu tuo riemukkaan yhdessäolon ja kaverit sinunkin ulottuvillesi. Monipuolinen kerhotekeminen kartuttaa käytännön tietojasi ja taitojasi. Ja kun jotain osaa, on kiva yrittää omatoimisesti itsekin. Ryhmässä toimimalla yhteistyötaitosi paranevat ja opit ottamaan toisetkin huomioon.

Kerhot eivät muuten ole pelkästään 6-12-vuotiaiden juttu. Myös yläkouluikäinen voi perustaa kerhon omanikäisilleen nuorille. Eihän se että kokoonnutaan kerhonimen alla, tee yhdessäolosta lapsellista.

Kerhonohjauksesta harrastus

Kerholaiset suunnittelevat toimintaansa aina yhdessä kerhonohjaajan kanssa. Ohjaaja on koulutuksen tehtävään saanut nuori tai aikuinen vapaaehtoinen. Voisiko kerhonohjaus olla sinun juttusi, uusi harrastus?

Kerholaiset saavat ohjaajien avulla onnistumisen kokemuksia ja sinä ohjaajana ihan varmasti onnistumisen elämyksiä. Jos ei olisi ohjaajia, ei olisi kerhojakaan, eli ei olisi mitään kivaa.

Meillä ja maailmalla

Kansainvälisty 4H:ssa!

On rikkaus tutustua muiden maiden kulttuureihin, ja siksipä 4H tarjoaa siihen lukuisia mahdollisuuksia. 4H:n kansainvälinen toiminta on sekä monipuolista että hauskaa!

Voit esimerkiksi lähteä ulkomaille vaihtoon, osallistua kansainväliselle leirille tai erilaisille kursseille. Yksi kiva tapa kansainvälistyä on toimia isäntäperheenä Suomeen tulevalle vaihtarille. Toisinaan järjestetään myös tutustumismatka Afrikkaan.

Voit helposti, hauskasti ja turvallisesti valita juuri sinulle sopivan tavan kansainvälistyä niin Suomessa kuin ulkomailla. 4H:ssa maailma on sinun!

Voit tulla mukaan myös Fabulous Four Network (Kv-tiimi) tapaamiseen ja 4H-ambassadoriksi. Kansainvälistä toimintaa kehittävä Fabulous Four -ryhmä tapaa kerran vuodessa marraskuussa. Kokouksiin voivat tulla mukaan kaikki 4H:n kansainvälisistä asioista kiinnostuneet. Liity mukaan Fabulous Four Networkin Facebook-ryhmään, ja pysy kuulolla!

Pysy kartalla ja tilaa Kv-posti -uutiskirje!