Nuoret mukaan Kansallisen metsästrategian toteutukseen

17.2.2021

Suomen 4H-liitto ja Suomen Partiolaiset ovat käynnistäneet hankkeen, jolla kehitetään uusia tapoja tuoda nuorten ääni kuuluviin Kansallisen metsästrategian toteutuksessa. Maa- ja metsätalousministeriön rahoittama hanke on osa Kansallisen metsästrategian toimeenpanoa. Nuorten osallisuus Kansallisessa metsästrategiassa -hankkeessa nuoret ympäri Suomea pääsevät osallistumaan kansallisen metsäpolitiikan toimeenpanoon ja tutustumaan tarkemmin metsästrategiaan.

Osallistu pilottiin ja pohtikaa yläkoululaisten metsäpäivillä luonnon monimuotoisuutta

Kevään mittaan 2021 järjestettävillä yläkoululaisten metsäpäivillä on tavoitteena pilotoida Nuorten osallisuus metsästrategiassa -hankkeen rastimallia "Lajien välinen metsäneuvosto", jonka avulla nuoret oppivat sovittamaan yhteen erilaisia kestävyyden näkökulmia. Luonnon monimuotoisuus -teemalla järjestettävät rastit vahvistavat nuorten tietoja ja osallisuutta ajankohtaisessa metsästrategian teemassa. Jatkossa metsäpäiviin osallistuneiden nuorten näkemyksiä voidaan hyödyntää sekä valtakunnallisella että maakunnallisella tasolla metsästrategian toimeenpanossa. Rastimallin aineistoa on ollut hankkeelle tuottamassa Valkeakosken 4H-yhdistys.

Ilmoittaudu pilotoimaan rastimallia omassa yläkoululaisten metsäpäivässä kevään 2021 aikana (intra).

Jaa kutsu nuorille Nuorten metsäneuvostoon


Toukokuussa 2021 järjestettävä nuorten metsäneuvostotapahtuma innostaa ja kannustaa nuoria metsäpolitiikan tekoon ja edistää Kansallisen metsästrategian toimeenpanoa. Nuorten metsäneuvostossa nuoret pääsevät kertomaan päättäjille, miten Suomen metsiä tulisi käyttää. Tapahtumassa pääsee myös keskustelemaan metsistä ja niiden käytöstä toisten nuorten ja asiantuntijoiden kanssa. Nuorten metsäneuvosto järjestetään toukokuussa kahtena arki-iltana (11.5. ja 20.5. klo 17) ja yhtenä lauantaipäivänä (22.5. klo 10–17) etäyhteyksin. Tapahtumassa muodostetaan pienryhmissä Suomen metsäpolitiikan toteutusta koskevat nuorten kommenttipuheenvuorot, jotka esitetään maa- ja metsätalousministeri Jari Lepälle. Ensimmäiseen nuorten metsäneuvostoon valitaan 30 nuorta. Avoin haku metsäneuvostoon on auennut 12.2. ja jatkuu 14.3.2021 saakka.

Haku nuorten metsäneuvostoon (hakulomake).
Nuorten metsäneuvosto Instagramissa @nuortenmetsaneuvosto


Lisätietoja hankkeesta ja toimenpiteistä Sampo Juhajoki (Suomen 4H-liitto)

Lue uutinen aiheesta täältä.