Koronaohjeistus 13.12.-27.12.2021

10.12.2021

 Aluehallintoviraston päätös rajoittaa tapahtumien järjestämistä Essoten alueella – Etelä-Savo siirtyy koronapandemian leviämisalueeksi

Ajankohtaista / 14.12.2021

Itä-Suomen Aluehallintovirasto on antanut päätöksen koskien Essoten kuntien alueella järjestettäviä yleisötilaisuuksia. Aluehallintovirasto kieltää tartuntatautilain 58 §:n 1 momentin nojalla Etelä-Savon sosiaali- ja terveyspalvelujen kuntayhtymä Essoten kuntien alueella kaikki sellaiset sisätiloissa järjestettävät yleisötilaisuudet, joihin osallistuu yli 100 (sata) henkilöä ja joissa

1) on käytössä katsomotiloja, joissa kaikille osallistujille ei ole määritelty istumapaikkoja, tai

2) on kyse yleisötilaisuuksiin kuuluvista yhteislaulutilaisuuksista.

Määräys on voimassa ajalla 13.12. – 27.12.2021.

Tapahtumien järjestäjän on huolehdittava tartuntatautilain (58 c §:n 1 momentin) mukaisesti järjestetyistä käsien pesupaikoista, käsidesistä sekä mahdollistettava turvavälien pitäminen. Asiakkaille on toimitettava hygieniakäytänteitä koskevat toimintaohjeet sekä pintojen ja tilojen puhdistusta tulee tehostaa.

Mikäli toimija edellyttää 16 vuotta täyttäneiltä asiakkailta koronatodistuksen näyttämistä, voi tapahtuman järjestää suuremmalle osallistujamäärälle. Mikäli osallistujalla ei ole koronatodistusta tai hän ei sitä esitä, on hänen osallistumisensa tapahtumaan estettävä.

Myös ravintola-alan yrittäjä voi halutessaan ottaa käyttöön koronatodistuksen ja pyytää sitä asiakkailta omissa toimitiloissaan, vaikkei alueella olisi voimassaolevia ravintolarajoituksia.

Päätös koskee yleisötilaisuuksia, joissa on esiintyjä, mutta ei jokaiselle istumapaikkoja. Rajoituspäätös ei koske harrastustoimintaa tai lasten kokoontumista.