Koronaohjeistus 9.2.2022

14.2.2022

Pieksämäellä on todettu tällä viikolla hieman enemmän koronatapauksia kuin edellisellä viikolla. Sairaalahoidossa on kaksi henkilöä, jonka vuoksi osastolla on tällä hetkellä vierailukielto. Perhealtistumistapauksissa suositellaan edelleen etätyötä ja etäkoulua.

Kontaktien vähentämiseksi uusia suosituksia Essotelta

Tiistaina kokoontunut alueellinen koronakoordinaatioryhmä totesi Essoten tilanteen vakavaksi. Tällä viikolla maanantain ja tiistain aikana on todettu yhteensä jo 415 uutta tartuntaa.

Taudin ilmaantuvuus on tällä hetkellä erittäin korkea, mutta alueellisten testauskäytäntöjen vuoksi ilmaantuvuusluvut eivät ole enää vertailtavissa sairaanhoitopiirien kesken. Essote testaa edelleen kaikki rokotustaustasta riippumatta.

Koronanyrkki ei esitä aluehallintovirastolle lainsäädäntöön perustuvia uusia rajoituksia, mutta terveyspalvelujen johtaja Santeri Seppälän mukaan epidemiaa pyritään hillitsemään kansalaisten omaan harkintaan perustuvilla toimilla.

Alueelle suositellaan viiden (5) henkilön kokoontumisrajoitusta, jolla tarkoitetaan pysyttelyä oman, enintään viiden hengen porukassa tapahtumissa ja tilaisuuksissa. Essote myös suosittaa laajaa etätyöhön siirtymistä Mikkelin, Juvan, Mäntyharjun ja Pieksämäen seuduilla. Molemmat suositukset ovat voimassa 28.2.2022 saakka.

Tilannetta arvioidaan uudelleen 22.helmikuuta.